Offerte copywriter

Zaantekst Taal Trends week 43

 Hallo allemaal! Welkom bij een nieuwe editie van Zaantekst Taal Trends. We hebben weer een paar interessante nieuwtjes op het gebied van taal en literatuur voor je verzameld. Kijk snel wat er deze week allemaal gebeurde!

Jon Fosse wint de Nobelprijs voor Literatuur 2023

De Noorse schrijver Jon Fosse is beloond met de Nobelprijs voor Literatuur 2023 voor zijn vernieuwende werk. Hij heeft een heleboel boeken en toneelstukken geschreven die mensen echt raken​1​​2​.

Marjoleine de Vos krijgt de Groenman-taalprijs 2023

Marjoleine de Vos is een schrijver, dichter, journalist en columnist die nu ook de winnaar is van de Groenman-taalprijs 2023. Met deze prijs wordt haar mooie werk in de taalwereld gevierd​3​.

Zorgen over de leesvaardigheid van studenten

Er is een stukje geschreven in de NRC waarin zorgen worden geuit over de leesvaardigheid van studenten. Er wordt zelfs gesuggereerd om een Taalwet te maken om dit probleem aan te pakken​4​.

Ted van Lieshout deelt zijn ervaringen

Ted van Lieshout is een schrijver die vertelde over zijn ervaringen met het schrijven voor kinderen. Hij legt uit hoe belangrijk het is om een taal te gebruiken die kinderen begrijpen​5​.

Engelse woorden in Nederlandse boeken?

Op Schrijven Online stond een artikel met tips voor schrijvers over hoe je Engelse woorden in Nederlandse boeken kunt gebruiken zonder dat het raar overkomt​6​.

Dat waren de taal- en literatuurnieuwtjes van deze week! Hopelijk vond je het leuk om te lezen. Houd onze blog in de gaten voor meer nieuws, en tot de volgende keer bij Zaantekst Taal Trends!

Geen reactie's

Geef een reactie