Zaanse Zondagse Leestips:

“Ik ga leven”: Een Openhartige Ontdekkingstocht naar Vrijheid

Achtergrond van de Auteur:

Lale Gül, geboren in 1997, baande haar weg door de letterenstudie aan de VU in Amsterdam. Met haar autobiografische debuutroman “Ik ga leven”, geeft ze een inkijk in haar jeugd binnen een streng Turks gezin dat emigreerde naar Nederland. Het hoofdpersonage, Büsra, staat symbool voor Gül’s jongere zelf en haar zoektocht naar vrijheid binnen een conservatieve gemeenschap.

Verhalende kracht en schrijfstijl:

De recensies loven de emotionele diepgang en de humoristische, maar kritische benadering van serieuze thema’s in het boek. Lale Gül’s schrijfstijl wordt geprezen om haar sublieme formuleringen en uitdrukkingen die de lezer aan het denken zetten, lachen en zelfs huilen.

Nationaal debat en reacties: 

De publicatie van “Ik ga leven” heeft niet alleen voor nationale aandacht gezorgd, maar ook voor serieuze bedreigingen aan het adres van Gül vanuit de Nederlandse islamitische gemeenschap. Dit belicht de spanning tussen persoonlijke vrijheid en traditionele gemeenschapsnormen in de hedendaagse Nederlandse samenleving.

Verkrijgbaarheid:

“Ik ga leven” is zowel in paperback als in e-book formaat verkrijgbaar. Het boek is gepubliceerd door Prometheus op 11 februari 2021. Je kunt het boek vinden op bol.com, waar zowel de paperback als de e-book versie beschikbaar zijn.

Conclusie:

Een aansprekende en provocerende roman, “Ik ga leven” biedt een venster naar de innerlijke strijd van een jonge vrouw die zich een weg baant door de complexe weefsels van familie, geloof en persoonlijke vrijheid.

Geen reactie's

Geef een reactie