Zondagse Zaanse Leestips – week 45 2023

Lichtpuntjes van hoop: ‘Diwali: The magical diyas’ verlicht de Zaanse Zondagse Leestips

In onze wekelijkse rubriek Zaanse Zondagse Leestips, kiezen we bewust voor Divali om het boek ‘Diwali: The Magical Diyas’ van Anitha Rathod te bespreken. Dit hartverwarmende verhaal neemt ons mee in de rijke tradities van het Divali-festival, gezien door de ogen van kinderen die de ware betekenis van dit lichtfeest ontdekken.

De magie van Divali

‘Diwali: The Magical Diyas’ speelt zich af tegen de achtergrond van Divali, het feest van licht dat over de hele wereld wordt gevierd. Het boek volgt de avonturen van kinderen die leren over de kracht van hoop, vriendschap en de tradities van Divali, terwijl ze diya’s aansteken om licht en vreugde te verspreiden.

Stijl en vertelling: Rathod’s warme toon

Anitha Rathod brengt met een warme en toegankelijke schrijfstijl de festiviteiten van Divali tot leven. Haar verhalende vaardigheden zorgen ervoor dat lezers van alle leeftijden zich kunnen inleven in de vieringen en de symboliek van het licht dat de duisternis verdrijft.

Conclusie: een verhaal dat verbindt en inspireert

‘Diwali: The Magical Diyas’ is meer dan een kinderboek; het is een zorgvuldig gekozen verhaal dat aansluit bij onze viering van Divali. Het biedt een moment van reflectie op de waarden van samen zijn, delen en vieren – idealen die diep geworteld zijn in de Zaanse gemeenschap.

Geen reactie's

Geef een reactie