Zaterdagse Zaanse Zaken – 9 december 2023

Bruisende Evenementen in de Zaanstreek

Welkom terug bij jouw wekelijkse dosis Zaanse gezelligheid en cultuur! Deze week, in onze geliefde rubriek Zaterdagse Zaanse Zaken, nemen we je mee op een betoverende reis langs de meest sprankelende evenementen in onze eigen Zaanstreek.

Betoverend Licht: Japan Light Festival bij Taets

We trappen af met het schitterende Japan Light Festival bij Taets Art and Event Park. Dit unieke evenement, dat duurt tot 23:00 uur, is een must-see voor iedereen die betoverd wil worden door licht en kleur.

Kunstzinnige Verkenningen: Exposities in het Zaans Museum

Kunstliefhebbers opgelet! Het Zaans Museum presenteert niet één, maar twee fascinerende exposities: ‘Stoep onder de loep’ en ‘Zaanse Glorie, Verbonden met de wereld’. Daarnaast is er de boeiende expositie van Marja van Gompel bij De Poelboerderij. Een culturele traktatie!

Feestelijke Sferen: Kerstmarkten en Meer

De kerstperiode is niet compleet zonder een bezoek aan de gezellige kerstmarkt bij de Kledingbank Zaanstreek in Wormerveer. En er zijn nog meer kerstgerelateerde evenementen in onze regio om van te genieten!

Toneel en Theater: Lokaal Talent in de Schijnwerpers

Toneelvereniging “Steeds Voorwaarts” brengt het stuk “Lang en Gelukkig” in Dorpshuis De Horn, terwijl Alex Klaasen schittert in “No ponies – Een éénmansrevue” in het Zaantheater. Een avond vol vermaak!

Muzikale Magie: Van Winterbier tot Rockcovers

Het Winterbierfestival in Sporthal Wormer, de Winterfair en heropening van het clubgebouw van muziekvereniging Crescendo Assendelft, en optredens van Trio Saen Amare en Wasted Generation in café De Schot beloven een muzikaal spektakel.

Voor de Jongsten: Creatief en Educatief

Voor onze jonge Zaankanters zijn er spannende activiteiten zoals ‘Hemlab Vuur & Licht!’ in het HEMLAB – Jeugdlab Zaandam en een Kinderwerkplaats bij Hornbach. Een mooie kans voor een leerzaam en leuk uitje!


Zo, lieve lezers, dat was het weer voor deze week. Voor meer verhalen, avonturen en Zaanse magie, bezoek onze Magazine pagina. Tot de volgende Zaterdagse Zaanse Zaken!

Geen reactie's

Geef een reactie