Offerte Zaantekst

Inspiratie Agenda – vrijdag 24 november

Een Taalrijke Decembermaand: Ontdek de Magie van Woorden en Verhalen in Nederland”

Welkom, taalliefhebbers en woordkunstenaars! Net als iedere week nodigt de Zaanse Tekst Tovenaar je uit voor een ontdekkingstocht langs de meest boeiende taal en literatuur evenementen in Nederland voor December 2023. Deze maand is gevuld met een diversiteit aan activiteiten, van de diepten van kunstmatige intelligentie in workshops tot de gezellige drukte van boekenbeurzen. Voor iedereen die gepassioneerd is door taal, tekst, communicatie, boeken en schrijven, biedt december een schat aan mogelijkheden om te leren, te ervaren en geïnspireerd te raken.

1. SAILS Workshop – AI en LLMs: De Taalkundige Blijft aan Boord

Datum: 8 december 2023
Locatie: Cleveringaplaats 1, Leiden
Omschrijving: Duik in de wereld van AI en grote taalmodellen tijdens deze fascinerende workshop. Ontdek hoe gestructureerde taalkennis AI naar nieuwe hoogten kan tillen. Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de kruisbestuiving tussen technologie en taal. Meer informatie vind je hier.

2. 24ste editie van de Literaire Vertaaldagen

Datum: 8 en 9 december 2023
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Deze dagen staan in het teken van de kunst van het vertalen. Met workshops en lezingen die de nieuwste uitdagingen en kansen in het literair vertaalvak belichten, is dit een gouden kans voor vertalers en uitgevers om hun horizon te verbreden. Meer informatie vind je hier.

3. Boekenbeurzen: Een Paradijs voor Boekenwormen

  • Lionsclub Maarn-Maarsbergen Boekenverkoop Datum: 9 december 2023
  • DRUK! (Beurs van Bijzondere Uitgevers) Datum: 3 december 2023 (meer informatie vind je hier).
  • Internationale Antiquarenbeurs Datum: 8 tot 10 december 2023 Duik in de wereld van zeldzame en bijzondere boeken. Of je nu op zoek bent naar een uniek exemplaar of gewoon wilt snuffelen tussen de bladzijden, deze beurzen zijn een droom voor elke boekenliefhebber. Meer informatie vind je hier.

4. Schrijfworkshops in Amsterdam door Kantlijn

  • Amsterdam-West: Elke maandag bij De Horizon
  • Amsterdam-Oost: Elke vrijdag bij OBA Javaplein
  • Amsterdam-Noord: Elke woensdag bij OBA van der Pek Laat je creativiteit de vrije loop in deze wekelijkse schrijfworkshops. Of je nu een beginnende schrijver bent of al jaren pennenstreken op papier zet, deze workshops bieden inspiratie en begeleiding voor iedereen.

Meer informatie vind je hier.

Deze evenementen vormen samen een prachtig palet van taal, literatuur en schrijven. Elk biedt een unieke kans om te leren, te ontdekken en te verbinden met anderen die een passie delen voor het geschreven woord. Dus noteer deze data in je agenda en bereid je voor op een decembermaand vol inspiratie en verhalen. We zien je graag in de wondere wereld van woorden!

Geen reactie's

Geef een reactie